Karar Vericiler Buluşması: Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı Kuşadası’nda

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı, altıncı yılında fuar formatına dönüşerek Kuşadası’nda başladı. Etkinliğe, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE ev sahipliği yaptı. Açılış programına;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer ALAN,
T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımı Genel Müdür Yardımcısı Tolga BALCI,
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yavuz TORUN,
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Şakir TOPRAK,
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Cem FENDOĞLU,
YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Yasin İNAĞ,
İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin BULDUKLU,
İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih TUNÇEZ
ve birçok akademisyen, kamu ve özel sektörden bilişim profesyoneli katıldı.

Prof. Dr. Saffet KÖSE, konuşmasında yerli yazılım Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS)’nin kamu kaynaklarında verimliliğe katkı sunduğunu, milli teknoloji ve dijital devlet altyapısına hizmet ettiğini vurguladı. Bu projeyi bir “sinerji projesi” olarak tanımlamasının ardından sözü Tolga BALCI’ya verdi.
Tolga BALCI, 2011’de başlayan ÜBYS’nin bugün örnek ve standart koyucu hale geldiğini belirterek, yerli yazılımın kamu güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Konuşmaların devamında ise Mehmet Cem FENDOĞLU söz aldı. ÜBYS’nin Türkiye'nin örnek bilişim projesi haline geldiğini ifade ederek, 200’e yakın üst düzey yöneticinin katılımının projenin ölçeğini gösterdiğini belirttikten sonra sözü Fatih TUNÇEZ aldı. TUNÇEZ sözlerinde, 18 bakanlık, 70 üniversite ve 33 sektör markasının katılımıyla gerçekleşen fuarda İKÇÜ’nün bilişimde “kullanıcı değil, üretici” konumunda olduğunu vurguladı.

Başkan TUNÇEZ, İKÇÜ’nün 2022 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan “Yükseköğretimde Büyük Veri Projesi” kapsamında seçilen 8 pilot üniversiteden biri olduğunu hatırlatarak, dijital dönüşüm ve teknoloji geliştirme süreçlerinde önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti.
Üniversite mühendislerinin geliştirdiği ÜBYS modüllerinin kurum içi test sürecinden geçerek yaygınlaştırıldığını belirten TUNÇEZ, “Sadece kullanıcı olmakla yetinmeyip, bu teknolojileri üreten bir yapı olarak 2011’den bu yana sistemimizi sürekli geliştirdik. Geliştirdiğimiz yerli ve milli ÜBYS, bizler için hem gurur hem de motivasyon kaynağı oldu,” dedi.

Etkinlik, iki gün boyunca çalıştay ve workshoplarla devam etti. Amaç, kamu-özel sektör iş birliklerini artırarak Türkiye’nin dijital dönüşüm vizyonuna katkı sağlamak.

Menüyü Kapat