Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin de Kararı İKÇÜ ÜBYS
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yazılımı geliştirilen İKÇÜ ÜBYS yazılımını kullanan üniversiteler arasına Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de ekleniyor.
İKÇÜ Ana Yerleşkesinde düzenlenen imza töreni ile OMÜ ÜBYS paydaşları arasına katıldı, İKÇÜ tarafından yazılımı geliştirilen ve üniversitelerin tüm süreçlerini bütünleşik bir biçimde dijitalleştirerek yönetmeye imkân sağlayan ÜBYS sisteminin kullanımını düzenleyen protokol ve sözleşmeyi İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal imzaladı.
Güçlü Paydaş Güçlü Kurum
İKÇÜ UBYS’nin emin adımlarla zirveye yürüdüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, 10 yıl önce temelleri atılan bir sistem olarak UBYS'nin olgun yazılım olarak daha da büyüyeceğini söyledi. Rektör Köse "Ülkemiz yükseköğretiminde yazılım alanında söz sahibi bir kurum olmak için özverili bir çalışmayı yürüttük. Her alanda yerli ve milli olmak stratejisine katkı amacıyla çıktığımız bu yolda gelinen noktada 1,5 milyona yakın kullanıcısı ile büyük bir aile olduk. Sürekli güncellenen ve tüm ihtiyaçlara hızlı çözüm üretme özelliği ile UBYS, her açıdan profesyonel bir bakış ve yaklaşımın ürünü. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın desteği ile gelişen UBYS, tüm süreçleri tek çatı altında toplamış bütünsel bir mimariye sahip ve tüm modüller kendi arasında iletişim kurabiliyor. Bu yapısıyla da tüm paydaşlarımızdan olumlu geri dönütler alıyoruz. Ben, burada bizi tercih ederek doğru yaptıklarının altını çiziyor, bundan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitemizin paydaşlarımız arasında yer almasından son derece mutluyum. Böyle köklü bir üniversite ile birlikte daha büyük başarılara birlikte imza atacağımızı ümit ediyorum." dedi.
Bilimsel ve Teknolojik Yetkinliğimizi Artırmaya Devam Ediyoruz
Yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen UBYS yazılımını kullanma kararını vermeden önce geniş çaplı araştırmalar yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, tüm süreçlerini dijitalize etmek için UBYS'yi tercih ettiklerini söyledi. Son dönemde attıkları adımlarla yükseköğretimde kaliteyi artırmaya dönük önemli sonuçlara ulaştıklarını ifade eden Rektör Ünal "Eğitim ve öğretim süreçlerinde nitelik odaklı bir anlayışla çalışıyoruz. Çabalarımızın karşılığını da almaya başladık. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) oluşturulan ve Türkiye’deki 191 üniversitenin değerlendirmeye alındığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında ilk 50 üniversite arasında yer aldık. Bilimsel ve teknolojik yetkinlikte ülkemizin öncü üniversitelerinden biri haline geldik. Kurumsal akreditasyonumuzu da bu süreçte tamamladık ve bu niteliği taşıyan az sayıdaki üniversitenin arasında yerimizi aldık. Şimdi UBYS ile süreçlerimizi otomasyonel olarak güçlendirmek arzusundayız. Ben bu protokolün iki üniversitemiz için de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.